fbpx
Радиус: Off
Радиус:
км Set radius for geolocation
Търси

Етиопия твърди, че засадила 224 мил. дървета за 1 ден, за да счупи световен рекорд

Етиопия твърди, че засадила 224 мил. дървета за 1 ден, за да счупи световен рекорд

Страната обявява, че е победила досегашният рекорд на Индия, която през 2017 год. е засадила 66 мил. броя дървета.

Етиопци засадиха повече от 200 милиона дървета в Понеделник, представители на страната обявиха, че това ще бъде световен рекорд. Амбициозната инициатива на премиера Абий Ахмед има за цел да подпомогне възстановяването на пейзажа на страната, който според експерти бързо се ерозира от обезлесяването и изменението на климата.

Държавната асоциация Fana Broadcasting Corporate обяви, че в Понеделник са засадени повече от 224 мил. дървета, което надмина първоначалната цел от 200 милиона дървета засадени за един ден.

„Днес Етиопия е заложена в опита ни да счупим световният рекорд заедно за едно зелено наследство.“

Туитна премиерският кабинет в Понеделник сутринта. В началото на деня, Абий даде началото на инициативата, засаждайки дървета в южният регион на Етиопия.

Но този световен рекорд далеч не е краят на инициативата. Етиопия е в разгара на кампания за залесяване, която има за цел да засади 4 милиарда дървета между Май и Октомври. Представители от департамента, отговарящ за Земеделието в страната, заявиха, че досега за достигнали 2.6 милиарда дървета. Една изключителна бройка, осъществена в почти всички части на източноафриканската държава.

Бързо обезлесяване

Според Farm Africa, организация, занимаваща се с управление на горските ресурси в Етиопия, днешно време горският масив съставлява едва 4 % от територията на страната. Нека посочим и процента в краят на 19-ти век – 30 на 100 от страната е заемана от горски територии. Един рязък и притеснителен спад в рамките на неголям период от време. Бързото нарастване на населението в Етиопия и нуждата от повече земеделски земи, неустойчиво използване на горският ресурс и изменението на климата често се посочват като причините за това бързо обезлесяване.

В помощ на етиопците, различни международни организации и бизнес общността се присъединиха към този проект, който странично от основната си цел, се стреми да разбие досегашният световен рекорд поставен от Индия за залесяване в рамките на 1 ден.

Все още не е ясно дали Световните рекорди на Гинес следят схемата за масово залесяване на Етиопия, но от кабинета на премиера заявиха пред Associated Press, че специално разработен софтуер помага за преброяването.

Източник: The Associated Press към CBC News

Коментари 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с