fbpx
Радиус: Off
Радиус:
км Set radius for geolocation
Търси

ИАГ организира масирани проверка за незаконен дърводобив в цялата страна

ИАГ организира масирани проверка за незаконен дърводобив в цялата страна

Редица актове за нарушения са съставили горските служители на Изпълнителна агенция по горите и Регионалните дирекции по горите за последната седмица.

Извършени са над 3000 проверки съобщават от ИАГ.

Проверени са обекти за складиране, преработка и търговия с дървесина, сечища, превозни средства, транспортиращи дървесина, риболовци, както и други физически лица. Горските служители са съставили близо 100 акта за нарушения на Закона за горите и Закона за рибарството и аквакултурите. В хода на проверката, проверяващите са задържали общо 51 пр. куб. м. дърва за огрев, 16 куб. м. дървесина, 3 МПС, 4 каруци, 2 коня и 2 бензиномоторни триона.

В празничните дни, на 17 Април, горски инспектори на РДГ – Пловдив, осъществяващи рутинен обход в земл. на с. Устина, обл. Пловдив, установяват лица, запалили огън в горска територия. Нарушителите са санкционирани за палене на огън на нерегламентирано мяст, по време на пожароопасен сезон.

Същият този ден проверки успоредно се провеждат проверки от служители на други Регионални дирекции по горите. В София служители са установили сеч на 195 броя дървета в земл. на с. Новачене, общ. Ботевград. На същото място са установени и 6 куб. м. дърва за огрев. Нарушението е извършено и констатирано в държавна горска територи, за която няма издадено позволително за сеч. Съставен е констативен протокол, с който е задържана дървесината, като същевременно с това работата по случая продължава.

„На 19.04.2020 г. в с. Скравена, общ. Ботевград е съставен акт за разтоварване на немаркирани и непридружени с превозен билет дърва за огрев. Дървесината е задържана в базата на Държавна горско стопанство – Ботевград.“, съобщават от Изпълнителна агенция по горите.

Проверки се провеждат и на територията на РДГ – Велико Търново. Там са съставени 7 акта за транспорт на незаконна дървесина. Задържани са 2 каруци, 2 коня и превозваните незаконни дърва.

Коментари 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с