fbpx
Радиус: Off
Радиус:
км Set radius for geolocation
Търси

РДГ Велико Търново с недостиг на горски инспектори

РДГ Велико Търново с недостиг на горски инспектори

Регионална дирекция по горите във Велико Търново заяви за БНР, че изпитва недостиг на горски инспектори, които да контролират сечта в горските имоти и да следят за нарушения в областите Велико Търново и Габрово.

По данни на РДГ, за миналата година следствие незаконно сеч е конфискувано количеството от 500 плътни куб. м. добита дървесина. Нарушителите и нарушенията в горите постепенно нарастват, а горските инспектори не достигат – това заяви пред БНР инж. Николай Николов, директор на Регионалната дирекция по горите във Велико Търново.

„Дейността на горските инспектори не представлява интерес за хората със средно лесовъдско образование и затова трудно намираме кадри. Засега имаме заети 15 места, а общият брой е двойно повече“.

Наред с по-горе посоченото количество дървен материал, иззет в полза на държавата, от бракониери са конфискувани още редица материали – 16 моторни прев. средства, 14 коня, 20 каруци, инструменти и дори 1 бр. ловно оръжие.

Приходите от търгове за продажба на конфискувани материали, организирани от РДГ – Велико Търново, възлизат на близо 10 хил. лева.

Източник: БНР

Коментари 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с