fbpx
Радиус: Off
Радиус:
км Set radius for geolocation
Търси

Служители на РДГ Берковица и УОГС Петрохан в кампания по разчистване на пътното платно по прохода Петрохан

Служители на РДГ Берковица и УОГС Петрохан в кампания по разчистване на пътното платно по прохода Петрохан

Сформирани екипи на Регионална дирекция по горите – Берковица и целият състав на Учебно опитно горско стопанство – Петрохан, с. Бързия, се включиха в мащабна, сформирана по спешност, кампания за разчистване на пътя по прохода Петрохан. Прерязват се и се отстраняват от пътният участък падналите и пречупени дървета и клони – това е включвала проведената през вчерашният ден акция. Реакцията от страна на горските служители е моментална. Осъществени са връзки с регионалните структури на ПБЗН и АПИ. За предприемане на дейността е използвана специализирана горска техника, наред с това съчетана с дългогодишният опит на служители.

Причина за падналата дървесна маса е ледоломът и снеголомът, които се формират в горски територии при над 1 000 м надморска височина.

Извозването и отстраняването на дървесината от падналите дървета продължава и днес. Температурите са минусови и все още има участъци от прохода, които са опасни и неразчистени, с провиснали и обледени клони, които следва да се премахнат, за да бъде осигурено безпрепятствено придвижване през прохода и да се елиминират инцидентите.

Работата продължава до отстраняване на всички рискови дървета по трасето. До момента са извозени около 300 пл. куб. м.

Източник и снимки: ИАГ

Коментари 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с